Programma's

Walcheren 23 oktober 2018

We verzamelen aan de rand van het centrum in Middelburg. Hier staat een bus gereed die u naar het centrum van Middelburg brengt. Op het Abdijplein wordt u ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee en een Zeeuwse lekkernij. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Zeeuws Museum, waar u rondgeleidt word door een gids van het museum. Hij/zij laat u, in de middeleeuwse abdij, de onverwachte eigenschappen van de provincie zien: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilver en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.  Na een bezoek aan het museum staat een heerlijke uitgebreide lunch voor u klaar in het naastgelgegen museumcafé.

Na de lunch stapt u in de bus en vertrekt u naar Veere. Hier brengt u een bezoek aan kaasboerderij Schellach, waar u na het zien van een presentatie over de werkzaamheden op de kaasboerderij, een rondwandeling maakt door de kaasopslag en de rest van het bedrijf. Daarnaast brengt u een bezoek aan het stadje Veere en aan de beide locaties van Museum Veere. Het museum is gevestigd in twee prachtige historische locaties: De Schotse Huizen en het oude Stadhuis met het oude gerechtshof. Achter twee karakteristieke gevels wacht u een ware ontdekkingstocht in heden en verleden. Porselein, meubels, stijlkamers, steekdrachten en wisselexposities over de Veerse kunstkolonie maken dit museum bijzonder.

Na afloop brengt de bus u weer terug naar Middelburg.

Het programma start om 10:00 uur en eindigt om circa 18:00 uur in Middelburg.

Schrijf u hier in

Schouwen-Duiveland 30 oktober 2018

 Het programma van deze dag start in Kamperland, waar u de auto kunt parkeren. Hier staat een bus voor u gereed, die u naar de haven van Burghsluis brengt. Vanuit de bus stapt u op de rondvaartboot waar u wordt ontvangen met een lekker kopje koffie of thee met een Zeeuwse lekkermij. U maakt een mooie rondvaart over Nationaal Park de Oosterschelde, waarbij de kans groot is dat u zeehondjes te zien krijgt!

Hierna brengt de bus u naar Burgh-Haamstede, waar een heerlijke pannekoek voor u klaarstaat, bereid volgens traditioneel recept. In de molen bij het pannenkoekenhuis wordt van Zeeuwse Vlegeltarwe prachtige volkoren meel gemalen en daarmee worden échte Zeeuwse pannenkoeken gemaakt. Na de lunch neemt u een kijkje in de molen.

In de middag brengt de bus u naar Kamperland, waar een rondleiding door de meest duurzame en energiezuinige tarbot kwekerij van Europa gepland staat. U neemt een kijkje in de duurzame tarbotkwekerij en het oesterhuis en aansluitend de verwerking/productie hal. Hier worden onder andere scheermessen en andere schaal- en schelpdieren verpakt en gereedgemaakt voor verkoop. U sluit de dag af met een amuse en een drankje bij Seafarm.

Het programma start omstreeks 10:00 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur in Kamperland.

Schrijf u hier in