Van heden en verleden

Geloof het of niet, ik zit voor de televisie naar Zwolle te kijken. Binnen handbereik thee en oranje tompouces. Zoals het hoort. Het is vandaag een rustige dag, de afgelopen weken had ik een aantal wandelingen in Veere en Middelburg. Groepen Engelse gasten die met een riviercruise in Veere komen en ’s middags ook nog een wandeling maken door Middelburg. Een wandeling door de Middelburgse binnenstad met een groep Noorse gasten. Als iedereen nu denkt dat ik Noors spreek, nee dus. Ik gidste in het Engels en mijn verhaal werd vertaald in het Noors door een alleraardigste tolk. In de stad wemelde het van politie en barricades, mevrouw Angela Merkel was ook in de stad. En dan toch over het Abdijplein kunnen lopen, in Middelburg is veel, bijna alles, mogelijk. De volgende dag een heel andere groep, marketingmanagers die elkaar ieder jaar weer ontmoeten en dan iets cultureels doen. Kan het beter dan eindigen in De Mug? Tot slot een wandeling door Veere met een groep gasten uit Engeland. ’s Middags staat voor hun Middelburg op het programma. Het schip blijft in Veere omdat de wind te hard is, het is te gevaarlijk om door het kanaal naar Middelburg te varen. Een busreisje van 20 minuten als extra. Tussen de middag mag ik aan boord mee lunchen, aan de Captains table. Dat ik dat nog mag meemaken. Overigens hangt er aan boord een aangename rust. Dit is geen blog maar meer een weekverslag. Zoveel wandelingen vragen zoveel energie dat er van schrijven weinig kwam. Maar het wel een week om tevreden op terug te kijken en Koningsdag weer goed besteed.