Axel

• Molen
  • Museum
  • Rondleidingen

Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen als je naar Axel komt! Vanaf de zestig meter hoge watertoren heeft u een prachtig vergezicht over de wijde omgeving. Bij helder weer ziet u de machtige zeeschepen op de Westerschelde varen. De vestingstad Axel heeft tijdens de Tachtigjarige Oorlog flink geleden. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten. Axel zelf trekt de aandacht met zijn zaterdagse weekmarkt en tientallen beelden. De wandelroute komt o.a. langs de molen, het Streekmuseum en de Bastionstraat. Onderweg krijgt u uitleg over het rijke verleden van de stad, de diverse bouwstijlen (zoals Jugendstil) en u komt te weten waarom de inwoners 'Erpelkappers' worden genoemd.

Duur: 1,5 uur

In principe is een stadswandeling op elke gewenste dag en tijdstip mogelijk. Echter, elke wandeling is op aanvraag. In overleg is een verkorte of verlengde wandeling ook mogelijk.

• Duits
  • Engels
  • Cultuurhistorie
  • Molen
  • Museum
  • Rondleidingen
  • Toren

Nederlandse taal: € 95,00 per gids
Buitenlandse taal: € 99,00 per gids

Maximaal 20 personen per gids

Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programma onderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.