Komt u ook eens bij onze zeehonden op ziekenbezoek?

Deel deze pagina: Tell a friend

Komt u ook eens bij onze zeehonden op ziekenbezoek?

Stellendam

  Beschrijving

  Bij de zeehondenopvang kunt u van heel dichtbij zien hoe wij zieke, verzwakte en verweesde zeehonden verzorgen. Dagelijks worden deze dieren door onze vrijwilligers verzorgd totdat ze weer sterk genoeg zijn om te worden vrijgelaten in zee.

  Stap 1
  Zeehond in nood
  Meldingen over zeehonden komen binnen via het noodnummer. De EHBZ zorgt ervoor dat alle zeezoogdieren in nood worden opgehaald en opgevangen. Niet alle eenzame zeehonden op het strand hebben hulp nodig. Daarom worden ze eerst goed geobserveerd voordat ze meegenomen worden. Bij A Seal vangen we alleen zeehonden op.

  Stap 2
  Quarantaine
  Nadat de zeehonden zijn aangekomen, liggen ze de eerste 21 dagen in een geïsoleerde ruimte. Dit doen we om te voorkomen dat virussen verspreid worden. De dierenarts onderzoekt het dier en bepaalt welke behandeling het nodig heeft om aan te sterken of te genezen.

  Stap 3
  Aansterken
  Na de quarantaine verhuizen ze naar een nieuw verblijf, de serre. Hier is ruimte om verder aan te sterken en samen te spelen. Sommige zeehonden kunnen al zelfstandig hele vissen eten, maar andere zeehonden hebben hier nog hulp bij nodig. Een vrijwilliger stopt de vissen dan in de bek van de zeehond, totdat de zeehond zelfstandig kan eten.

  Stap 4
  Voorbereiden op vrijlating
  Als de zeehond sterk genoeg is, mag hij naar de volgende baden in de buitenlucht. In het buitengebied ligt de nadruk van de opvang op de terugkeer naar de natuur. Hier worden hele vissen in het water gegooid en leren ze de vis zelf te eten uit het water.

  Stap 5
  Vrijlating
  Alle zeehonden die zijn opgevangen en verzorgd zijn, worden weer vrijgelaten zodra ze genezen zijn. Om sterk genoeg te zijn om zelfstandig te kunnen overleven, moeten ze in ieder geval zo rond de 35 kilo wegen. 

  Contact

  Lokatie adres

  Komt u ook eens bij onze zeehonden op ziekenbezoek?

  Organisatie

  Groepsarrangementen Zeeland

  Omgeving

  Tarieven

  Algemene prijsinformatie

  Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programmaonderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.

  De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs
  Ja