Schoolmuseum Terneuzen

Deel deze pagina: Tell a friend

Schoolmuseum Terneuzen

Terneuzen

  Beschrijving

  Geschiedenis van ‘Museum Schooltijd’
  Een paar enthousiastelingen in Terneuzen meenden er goed aan te doen, een museumpje op te zetten met allerlei oude schoolmaterialen en bijbehorende artikelen.
  Door aanschaf en via giften is het museum uitgegroeid tot een volwaardig museum. De collectie biedt een groot scala aan voorwerpen welke direct of indirect met school en opvoeding door de tijd te maken hebben.Het museum werd officieel op 9 juli 1997 geopend. In 2012 is het museum verhuisd naar een nieuwe locatie en is tevens de tentoonstellingsruimte in een frisse nieuwe jas gestoken waardoor de collectie nog beter tot z’n recht komt!

  Collectie van ‘Museum Schooltijd’
  De collectie bestaat uit een grote verscheidenheid aan leermiddelen en leerboeken. Hieronder bevinden zich o.a.diverse schoolbankjes, leesplankjes, letterdozen, wandplaten van aardrijkskunde, geschiedenis en de natuur, schrijfschriften, pennen, inktpotten, inktflessen, leien, griffels, griffeldozen, pokkenbriefjes (van 1870), kasboek van een school van 1858, telraampjes, prentenboeken, de plak, de ezel, boekjes van Ot en Sien, Pim en Mien, getuigschriften van 1878, stempels, schoolfoto’s, houten breukappeltjes, fröbeldozen, handwerkjes, merklappen, kinderspeeltjes zoals tollen, knikkers, kleppers, bikkels, rekenkasten, telramen en houten schooltassen, enz.

  Contact

  Lokatie adres

  Schoolmuseum Terneuzen

  Organisatie

  Groepsarrangementen Zeeland

  Tarieven

  Algemene prijsinformatie

  Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programmaonderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.

  De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.
  Ja