Bezoek Hedwige-Prosper polder

Deel deze pagina: Tell a friend

Bezoek Hedwige-Prosper polder

Nieuw-Namen (Zeeuws-Vlaanderen)

  Beschrijving

  Op de grens van Nederland en Vlaanderen, vlak bij de Westerschelde, vind je het Hedwige-Prosperproject. Twee polders liggen daar naast elkaar; de Hedwigepolder in Hulst en de Prosperpolder Noord in het Vlaamse Beveren. Nederland en Vlaanderen werken hier nauw samen om er een waardevolle getijdennatuur te ontwikkelen.

  Deze getijdennatuur wordt een belangrijk onderdeel van het Grenspark Groot Seaftinghe.

  De mogelijkheid bestaat om een kijkje te nemen rond dit project.

  U vertrekt vanaf het verdronken land van Saeftinghe richting Prosper-dorp, via de Emmaweg. Vervolgens Prosperweg II, de Petrusstraat, Hertog Prosperstraat naar de Zoetenberm 6a alwaar een infokeet staat welke u kunt bezoeken. Openingstijden maandagmiddag-woensdagmiddag en donderdag.

  Tevens kunt u op de Ringdijk ( dijk welke aangelegd is om het achterliggende land te beschermen tegen het instromende Scheldewater)  wandelen tot aan de radartoren.

  Kortom een heel interessant project om eens een bezoek aan te brengen.

  Vanwege de komende werkzaamheden in het gebied is het niet meer mogelijk de Hedwigepolder in te rijden. Dit uit veiligheidsoverwegingen.

   

  Contact

  Lokatie adres

  Bezoek Hedwige-Prosper polder

  Organisatie

  Groepsarrangementen Zeeland

  Omgeving

  Tarieven

  Algemene prijsinformatie

  Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programmaonderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.

  De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.
  Ja