Middelburg (Walcheren)

• Cultuurhistorie
  • Rondleidingen

U krijgt de kans om Walcheren in één oogopslag te zien in deze kleine wereld. De maquettes in schaal 1 op 20 laten veel monumentale gebouwen van Walcheren zien. U kunt veel beroemde plaatsen in Zeeland in het klein aanschouwen, van het Stadhuis en de Lange Jan van Middelburg tot de boulevard van Vlissingen. Als het begint te schemeren kunt u genieten van de verlichte kerktoppen en andere hoogtepunten die de sfeer van mooie plaatsen in Zeeland goed weergeeft!

Programma:

10.00 uur
Op deze bijzondere locatie wordt u ontvangen met twee kopjes koffie of thee met een een Zeeuwse bolus.

10.30 uur
Onder begeleiding van een deskundige gids bezoekt u deze kleine wereld. Hier draait de wereld om en voelt u zich een reus in miniatuur! Het miniatuurpark 'Miniatuur Walcheren' is na de verhuizing vanuit de binnenstad van Middelburg in samenwerking met Madurodam aangelegd en vernieuwd. Het miniatuurpark heeft de contouren van Walcheren en verdiepte wandelpaden. Deze paden geven de exacte ligging aan ten opzichte van het zeeniveau en vergemakkelijken het kijkplezier naar de maquettes. Hier torent het indrukwekkende stadhuis van Middelburg, de Vlissingse boulevard en het abdijcomplex van Middelburg. U hoort er de klokken van Arnemuiden en ziet een spannende show van hoe een schip in brand vliegt. Door middel van verschillende drukknoppen kunnen taferelen in werking worden gesteld en bent u nauw betrokken bij de gebeurtenissen die zich afspelen in deze kleine wereld.

Daarnaast heeft het familiepretpark vele verrassende en spannende attracties, een grote binnen- en buienspeeltuin en een megapaviljoen.

12.00 uur
Na het bezoek aan de kleine wereld staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een koffietafel, bestaande uit: diverse soorten broodjes (wit, bruin, hard en zacht), diverse soorten vleeswaren, kaas, zoet beleg, kroket en onbeperkt koffie thee. Uiteraard is de lunch aan uw wensen aan te passen.

14.00 uur
U vertrekt na een heerlijke lunch naar de het prachtige centrum van Middelburg.

14.30 uur
Onze deskundige gids neemt u mee op een reis door de historische stad Middelburg. De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. U vindt hier ongeveer 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten u proeven van dit verleden. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren. De indrukwekkende gebouwen die u vanochtend in het klein hebt gezien, mag u nu in het echt aanschouwen.

16.00 uur
Einde van het programma.

In het groepsarrangement “Inieminie Walcheren” is inbegrepen:

• Ontvangst met koffie/thee en bolus
  • Bezoek aan de kleine wereld
  • Rondleiding door de kleine wereld
  • Lunch
  • Stadswandeling Middelburg o.l.v. een gids
  • Organisatie- en bemiddelingskosten

Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

• Adres
    Middelburg

• Cultuurhistorie
  • Rondleidingen

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs. Bij een groepsgrootte kleiner dan 20 personen is de prijs op aanvraag.