Favorieten van Zeeland

Deel deze pagina: Tell a friend

Favorieten van Zeeland

Diverse locaties in Zeeland

 • Cultuurhistorie
 • Maritiem
 • Natuur
 • Museum

Beschrijving

Zeeland kent vele favorieten, wie heeft er niet gehoord van de indrukwekkende Deltawerken, de smakelijke mosselen uit Yerseke, monumentenstad Middelburg en het vernieuwde watersnoodmuseum in Ouwerkerk? Met dit arrangement kunt u kennismaken met deze Zeeuwse hoogtepunten. Zoekt u uw favorieten uit? Dan stellen wij uw arrangement samen!

Programma:

Bezoek aan Deltawerken (circa 2,5 uur)
Een deskundige Zeelandgids voegt zich bij uw gezelschap om u tijdens het bezoek aan de Deltawerken te begeleiden. Eerst kijkt u de interessante film Deltafinale die u een goede indruk geeft van de bouw van de beroemde Stormvloedkering. Tevens kunt u de Delta Expo bekijken, een uitgebreide expositie over 2000 jaar waterbouw in Nederland met de Zeeuwse Deltawerken en de Stormvloedkering in de hoofdrol. Vervolgens ervaart u de Stormvloedkering zelf van dichtbij door een wandeling te maken naar en door dit prachtige bouwwerk. U kunt het krachtig stromende water van dichtbij zien en ervaren.

Stadswandeling en vrije tijd in Middelburg (1,5 tot 2,5 uur)
De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. U vindt hier ongeveer 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten u proeven van dit verleden. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een deskundige gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren. Naast vele monumenten kent Middelburg ook veel winkels en gezellige terrasjes. Genoeg om zelf te ontdekken.

Rondleiding mosselbedrijf en oesterputten in Yerseke (circa 2 uur)
Hier maakt u kennis met de bedrijvigheid rondom de bekende mosselen en oesters.
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met een echte Zeeuwse bolus. U bekijkt een film over de mosselvisserij in de Oosterschelde. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling over de nostalgische oesterputten en brengt een bezoek aan een hypermodern mosselbedrijf. Als het mosselseizoen gesloten is, gaat u naar de haven met zijn vele visserkotters.

Natuurvaartocht over Nationaal Park De Oosterschelde (circa 2,5 uur)
U gaat aan boord van een (motor)schip voor een mooie natuurvaartocht over het Nationaal Park Oosterschelde. Een deskundige gids vaart mee en vertelt u alles over wat er leeft op, in en boven het water. Maar ook hoort u spannende verhalen over de geschiedenis van verdronken dorpen, het Deltaplan, de scheepvaart, et cetera… Er is een flink aantal verrekijkers aan boord om niks te missen, want de kans is groot dat u ook zeehonden te zien krijgt! Aan boord wordt een heerlijk bakje koffie of thee geserveerd.

Bezoek aan museum Watersnood 1953 (2 tot 2,5 uur)
Schouwen-Duiveland werd in 1953 zwaar getroffen door de Watersnoodramp, omdat de dijken doorbraken bij het Dijkwater en bij Ouwerkerk. Met name bij Ouwerkerk ontstond een zeer brede en diepe stroomgeul, die met veel moeite uiteindelijk is gedicht met behulp van caissons. In één van deze caissons is in 2001 het Watersnoodmuseum 1953 ondergebracht. Het betreden van de scheef in het land liggende caisson is al een hele ervaring. De verschillende presentaties in de caisson geven een indrukwekkend beeld van de omvang en de aard van de catastrofe van 1 februari 1953 en de periode daarna. Er zijn oude filmjournaals, radioverslagen, aangrijpende dagboeken van inwoners, voorwerpen en machines die bij de droogmaking werden gebruikt te zien en ook kunt u zich verdiepen in de informatie over de evacuatie en de hulpverlening die bij de Watersnoodramp plaats vonden.

Excursie door het Verdronken Land van Saeftinghe (circa 2 uur)
Een prachtig natuurgebied in Zeeuws-Vlaanderen is het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit is het grootste brak watergebied van West-Europa en het laatste stukje wildernis van Nederland waar u nog echt kunt verdwalen! De gids neemt u mee door het drassige natuurgebied en vertelt u over de geschiedenis van het Land van Saeftinghe en hoe dit bijzondere stuk land is verdronken. Dus broekspijpen omhoog en laarzen aan, succes verzekerd!

Ontvangst, lunch en desgewenst diner
U begint uw dag in Zeeland goed met een typisch Zeeuws ontvangst, namelijk de heerlijke Zeeuwse bolus. Voor een lunch zijn er diverse mogelijkheden, van een lunchpakket, tot een koffietafel of een warme lunch. Om uw dag compleet te maken, sluit u af met een heerlijk diner.

Indien u uw keuze gemaakt heeft, maken wij een programmavoorstel voor u.

In het groepsarrangement “Favorieten van Zeeland” is inbegrepen:

 • Programmaonderdelen naar keuze
 • Organisatie- en bemiddelingskosten

Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

Contact

Lokatie adres

Favorieten van Zeeland
 • Adres
  Diverse locaties in Zeeland

Organisatie

Groepsarrangementen Zeeland

Omgeving

Kenmerken

Algemeen

 • Cultuurhistorie
 • Maritiem
 • Natuur
 • Museum
 • Natuurgebied
 • Rondleidingen
 • Rondvaart

Tarieven

Algemene prijsinformatie

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en het samengestelde arrangement. Wij informeren u graag over de exacte prijs.
Ja