Groede, Sluis

• Cultuurhistorie
  • Museum
  • Rondleidingen

Groede is een kunstenaarsdorp in een prachtig historisch decor. Hier maakt u kennis met de bekende streeklekkernij ‘paptaart’, neemt u een kijkje in de tijd van toen in het museumstraatje Het Vlaemsche Erfgoed en proeft u de bijna Franse sfeer op de markt met de kerk, de oude bomen en de terrassen. Na de lunch vervolgt u de weg richting Sluis. Dit bruisende vestingstadje met zijn rijke verleden is tot ver over de grenzen een begrip. De keuze in winkels, cafés en restaurants is enorm én ze zijn 7 dagen per week geopend. U kunt over de vestingwallen wandelen en het enige Belfort van Nederland beklimmen met een fantastisch uitzicht over o.a. het (Zeeuws-) Vlaamse land en de kust.

Programma:

10:00 uur
U begint de dag in Groede met twee kopjes koffie of thee met Groese paptaart. U neemt een kijkje in de tijd van toen (eerste helft vorige eeuw). Grutter, bakker, kapper, dorpscafé, nutsbibliotheek, band- en garenwinkeltje en nog meer, ze ademen het Groede van onze (groot)ouders. U heeft tijd om rond te snuffelen en herinneringen op te halen.

12:30 uur
Na de rondleiding kunt u genieten van een heerlijke lunch, betsaande uit: 2 sneden ambachtelijk brood, roomboter, ham, kaas, kroket, saladegarnituur,dressing (plate), koffie/thee.

14:00 uur
Na de lunch vertrekt u naar Sluis en brengt u een bezoek aan museum Het Beflort.
Pal in het kloppende hart van de stad Sluis staat het enige Belfort van Nederland. Hier vergadert maandelijks het gemeentebestuur. In dit unieke gebouw worden ook concerten gegeven en lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. En er is een museum in gevestigd.

15:00 uur
Aansluitend maakt u onder leiding van een ervaren gids een stadswandeling door Sluis.
Binnen de vestingwallen van Sluis vindt men historie, gezelligheid, horeca en winkels, allemaal op loopafstand. Sluis heeft een rijke historie. Overal kom je herinneringen aan vroeger tegen, zoals de vestingwallen en oude stadspoorten. De wieg van de samensteller van het woordenboek 'De Dikke van Dale' stond in Sluis. De rijkdom en macht van Sluis, nu en in het verleden, wordt weerspiegeld door het Belfort (1375).

In het groepsarrangement “Ontdek West Zeeuws-Vlaanderen” is inbegrepen:

• Ontvangst met koffie met paptaart, bezichtiging van het museumstraatje Het Vlaemsche Erfgoed en de markt met de kerk olv. een gids
  • Lunch
  • Wandeling over de vestingwallen, bezoek aan het Belfort met de mogelijkheid tot het beklimmen van de toren en enige vrije tijd in Sluis

Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

• Adres
    Groede, Sluis

Ligging

• Bij stad/dorp
  • In het centrum

• Duits
  • Engels
  • Ambacht
  • Cultuurhistorie
  • Museum
  • Rondleidingen
  • Toren

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.