Drie dagen Zeeland!

Deel deze pagina: Tell a friend

Drie dagen Zeeland!

Diverse plaatsen in Zeeland

 • Ambacht
 • Culinair
 • Cultuurhistorie
 • Natuur
Vanaf € 460,00

Beschrijving

Gedurende dit veelzijdige driedaagse arrangement maak je kennis met onder andere Vlissingen, Middelburg, het platteland van Walcheren en de prachtige natuur van Schouwen-Duiveland. Daarnaast ontdek je onder andere het aangrijpende verhaal rondom de watersnoodramp van 1953. Je overnacht gedurende het verblijf in een ****hotel aan de boulevard in Vlissingen.

Programma dag 1
Je arriveert deze ochtend in Zeeland en maakt kennis met de mossel- en oestercultuur in Yerseke.

10:00 uur
Je wordt verwelkomd in een sfeervolle zaal met een bakje koffie of thee, een Zeeuwse bolus terwijl je een mosselfilm bekijkt.

10:30 uur
Tijdens een korte rondleiding bezoek je of het mosselbedrijf of de oesterputten en de haven . Als het mosselseizoen gesloten is of er andere activiteiten gepland zijn in de mosselfabriek, ga je naar de haven met zijn vele visserkotters of de oesterputten.

11:30 uur
Tijdens een rondvaart over Nationaal Park de Oosterschelde wordt de vistechniek van mosselen en oesters getoond. Je gaat zelf een ‘sleepje’ doen met een kleine mossel kor en gaan aan boord de vangst van krabben, wieren en zeesterren onderzoeken... Héél leerzaam!

14:00 uur
Je wordt ontvangen in een brasserie op de boven verdieping en gezellig bruin cafe op de beneden verdieping. Je geniet hier van een heerlijk pannetje mosselen in een gezellige ambiance aan de haven van Yerseke.

15:30 uur
In de Kwadendamse mini jungle de Zeeuwse Zoo valt er een hoop te beleven en bewonderen! Van kleurige kameleons tot nieuwsgierige aapjes en  gordeldieren. Van toekans tot gifkikkers en vlinders in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof’s Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen. Ook wandel je langs de meest exotische planten en bloemen zoals metershoge bananenbomen en palmen of prachtig gekleurde orchideeën, hibiscussen en passieflora’s. In de Fossielenmijn en Dino expo ga je ‘ondergronds’ en ontdek je mammoeten, sabeltandtijgers en reusachtige dinosauriërs. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de overdekte Kidsjungle.

Aansluitend kun je op eigen gelegnheid vertrekken naar het hotel, hier kun je inchecken en opfrissen voor het diner.

19:30 uur
In het hotel direct aan zee, kun je genieten van een heerlijk driegangen dagmenu.

21:30 uur
Einde programma dag 1.


Programma dag 2
Je begint de dag met een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel, waarna je op eigen gelegenheid naar Middelburg vertrekt.

10:00 uur
Op de Markt in Middelburg word je ontvangen met een kopje koffie/thee en een heerlijke lekkernij.

10:30 uur
Na de koffie is het tijd voor een stadswandeling door Middelburg. De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. Je vindt hier zo'n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten je proeven van dit verleden. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren.

12:00 uur
Aansluitend beklim je Abdijtoren de Lange Jan. Je kunt hem niet missen. Midden in het schitterende historische centrum van Middelburg. Hier verrijst de imposante Abdijtoren de Lange Jan trots boven de vele monumenten die Middelburg rijk is. Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht is deze inspanning dubbel en dwars waard. De toren van de Lange Jan is 90,5 meter lang (de op twee na hoogste toren van Nederland). Op heldere dagen kun je vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.

13:00 uur
Tijd voor de lunch! In een restaurant staat een heerlijke Zeeuwse lunch voor je klaar bestaande uit: Kopje soep, een Zeeuwse bolus, diverse belegde broodjes met Zeeuwse vleeswaren, 2 kaassoorten van kaasboerderij Schellach, vlees kroket en 2 koffie of thee.

14:30 uur
Je krijgt een rondleiding incl. koffie, boerencake en kaas proeven op een ambachtelijke kaasboerderij. De meeste melk die de schapen gedurende de ongeveer 10 maanden durende lactatie produceren wordt verwerkt tot ambachtelijke schapenkaas, in verschillende soorten en smaken. Naturel maar ook met diverse kruiden. Deze overheerlijke en gezonde kaas wordt verkocht in de winkel op deze boerderij. Schapenkaas staat bekend om zijn smaak en gezonde bestanddelen. Schapenmelk en haar producten hebben specifieke eigenschappen, zo heeft de melk een hoge voedingswaarde terwijl het licht verteerbaar is.

16:00 uur
Aansluitend krijg je een demonstratie schapen scheren. Je krijgt hierbij uitleg over de schapen en de wol. Boer Jan laat dan zien hoe je een schaap moet scheren en natuurlijk mag je ook zelf de tondeuse hanteren! Superleuk en spannend voor kinderen en volwassenen.

Aansluitend kun je op eigen gelegnheid vertrekken naar het hotel, hier kun je inchecken en opfrissen voor het diner.

19:30 uur
Op een hippe, trendy, sexy locatie, gelegen naast het hotel geniet je met zicht op zee van een heerlijk driegangen dagmenu.

21:30 uur
Einde programma dag 2.


Programma dag 3
Je begint de dag met een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel, waarna je uitcheckt en op eigen gelegenheid naar Burgh-Haamstede vertrekt.

10:00 uur
Je wordt in Burgh-Haamstede ontvangen met koffie of thee en een lekker stukje gebak.

10:45 uur
Aansluitend ga je de handen uit de mouwen steken tijdens een strandjutterstocht. Wat ligt er allemaal op het strand van Schouwen? Speur mee met de gids van Staatsbosbeheer naar aanspoelsels uit de Noordzee. Een bijzondere ervaring voor iedereen die iets van de geheimen van de zee wil weten.

13:15 uur
Tijd voor een heerlijke lunch. Op een gezellige boerderij geniet je van een heerlijke lunch. Bestaande uit een heerlijke broodmaaltijd met o.a. Luxe verse broodjes zowel hard als zacht en bruin en wit gesorteerd. Krentenbrood Suikerbrood Molen witbrood Molen bruinbrood 2 soorten luxe vleeswaren 2 soorten kaas Diverse zoetigheid Roomboter en Becel Onbeperkt Koffie ,Thee en Melk.

15:00 uur
Aangekomen in Ouwerkerk, breng je een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Je wordt welkom geheten door een medewerker van het Watersnoodmuseum. Hij/zij verzorgt een inleiding op het bezoek aan het museum. 

Schouwen-Duiveland werd zwaar getroffen door de Watersnoodramp omdat de dijken doorbraken bij het Dijkwater en bij Ouwerkerk. Met name bij Ouwerkerk ontstond een zeer brede en diepe stroomgeul, die met veel moeite uiteindelijk is gedicht met behulp van caissons. In deze vier caissons is een museum ter herinnering en ter nagedachtenis aan de watersnoodramp ondergebracht. De vier betonnen caissons zijn door gangen met elkaar verbonden en ingericht als expositieruimten. In de collectie is vanzelfsprekend de ramp van 1953 opgenomen maar er wordt ook een lijn uitgezet naar vandaag en naar de toekomst. De expositie is educatief, op verschillende plaatsen wordt een verbinding gelegd tussen de ramp en nieuwe inzichten op het gebied van waterbeleid en waterbeheer. In caisson 1 is een expositie over de feiten van de ramp. Caisson 2 wordt gewijd aan de emoties. In caisson 3 wordt aandacht besteed aan de wederopbouw en in de vierde caisson is het thema “leven met water en natuur”.

Gedurende een uur word je rondgeleid, uiteraard is er na afloop nog gelegenheid het museum zelf verder te verkennen.

17:00 uur
Einde programma dag 3.


In het groepsarrangement “Drie dagen Zeeland!” is inbegrepen:

 • 2 x overnachting incl. ontbijt in een ****hotel
 • 3 x ontvangst met koffie/thee en een Zeeuwse lekkernij
 • 3 x lunch
 • 2 x driegangen diner
 • rondleiding Yerseke
 • rondvaart mosselindustrie met vistechniek demonstratie
 • bezoek tropical zoo
 • stadswandeling Middelburg
 • beklimming abdijtoren
 • bezoek en rondleiding kaasboerderij
 • demonstratie schapenscheren
 • strandjutten
 • bezoek, inleiding en rondleiding watersnoodmuseum
 • organisatie- en bemiddelingskosten


Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

Contact

Lokatie adres

Drie dagen Zeeland!
 • Adres
  Diverse plaatsen in Zeeland

Organisatie

Groepsarrangementen Zeeland

Omgeving

Kenmerken

Algemeen

 • Ambacht
 • Culinair
 • Cultuurhistorie
 • Natuur
 • Boerderij
 • Museum
 • Natuurgebied
 • Overig
 • Rondvaart

Toegankelijkheid

Deels

Tarieven

Algemene prijsinformatie

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.
Ja