Op smokkeltour

Diverse locaties in Zeeuws-Vlaanderen (Zeeuws-Vlaanderen)

• Cultuurhistorie
  • Rondleidingen

Suiker, tabak, koffie en varkens…Alles wat los en vast zat werd na de Tweede Oorlog de grens over gesmokkeld. De opbrengst bood grensbewoners wat soelaas in zware tijden en werd daarom oogluikend toegestaan. Dat veranderde drastisch toen boter het meest winstgevende smokkelproduct van de geschiedenis werd. In de grensstreek ontstond een nietsontziend gevecht tussen douane en smokkelaars. Ondanks het geweld wordt de botersmokkel beschouwd als de meest romantische misdaad uit de Nederlandse geschiedenis. Smokkel die de staat miljoenen guldens kostte en veel smokkelaars tot vermogende mensen maakte…daarover zijn boeiende verhalen te vertellen!

Ga op stap met een gids en ontdek het rijke smokkelverleden van Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens deze smokkeltour rijdt u met een bus langs de Belgische grens en de Westerschelde. Onderweg sleept de gids u mee in talloze smokkelavonturen. Leuk voor jong en oud, toerist of inwoner! Er bestaan ook smokkel-arrangementen in West Zeeuws-Vlaanderen.

Programma:

10:00 uur
Op een echte authentieke boerderij in Nieuw-Namen wordt u ontvangen met één kopje koffie/thee of een sapje met iets lekkers (bolus, koffiekoek of taart).

10:30 uur
Een ervaren Zeeland gids stapt bij u aan boord van de bus en begeleidt uw gezelschap tijdens een mooie rondrit door Oost Zeeuws-Vlaanderen. De gids neemt u mee in het smokkelverleden van Oost Zeeuws-Vlaanderen.

12:30 uur
Na de rondrit kunt u genieten van een heerlijke boeren smokkellunch in Westdorpe. De lunch bestaat uit een boerenknapzak gevuld met een boerensandwich met kaas, boerensandwisch met ham, gekookt eitje, koffiekoek, vruchtensapje en een verse appel. De lunch is inclusief 2x koffie of thee. Uiteraard kan de lunch ook aangepast worden aan uw wensen.

13:30 uur
Einde van uw programma.

In het groepsarrangement "Op Smokkeltour" is inbegrepen:

• Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers
  • Rondrit van 2 uur langs de Oostgrens van Zeeuws-Vlaanderen
  • Smokkellunch in Westdorpe

Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

• Cultuurhistorie
  • Rondleidingen

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.