Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

• Rondleiding
  • Stadswandeling
  • Frequentie: Wekelijks

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de Staten van Zeeland en heeft nog steeds deze functie. Een deskundige gids neemt je mee voor een rondleiding door het complex waarbij je een indruk krijgt hoe het vroeger en nu gebruikt wordt. Je start met een bezoek aan de unieke wandtapijtenzaal in het Zeeuws Museum. Hier vind je een zestal wandtapijten die die je een gedetailleerde indruk geven van de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog. Ook neem je plaats in de Statenzaal waar nu de Zeeuwse Provinciale Staten zetelen. Daarna doe je een stap in het verleden en bekijk je de crypte waar in vier kelders sarcofagen met fresco’s te zien zijn. Tot slot wandel je door de eeuwenoude Kloostergangen naar de kruidentuin én bekijk je de Koorkerk, Nieuwe Kerk en de Wandelkerk.

Iedere donderdag van juni t/m september van 11.15 tot 12.45 uur. Vertrek in de hal van het Zeeuws Museum. Prijs: € 9,00 volwassenen en € 4,- kind t/m 18 jaar. Kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis deelnemen. Kaarten verkrijgbaar bij alle Zeeuwse VVV's of direct online. Bij het Zeeuws Museum kunt u voorafgaand aan de rondleiding op donderdagochtend op basis van beschikbaarheid kaarten kopen.

Tijdens de rondwandeling krijgen volwassenen een voucher dat recht geeft op € 2,- korting op de entree bij een herhaalbezoek aan het Zeeuws Museum.

Op 30 mei (Hemelvaartsdag) zijn de crypte, statenzaal, kloostergangen en kruidentuin helaas niet beschikbaar. In plaats daarvan maakt u een wandeling om het abdijcomplex.
Alle ruimtes die tijdens deze rondleiding bezocht worden, zijn nog steeds in gebruik. De toegang hiertoe is dan ook onder voorbehoud van eventuele activiteiten.

Capaciteit

• Rondleiding
  • Stadswandeling
Regionaal
Wekelijks

• Kaarten verkrijgbaar bij de VVV
  • Reserveren verplicht
Parkeerplaats: P5: Damplein (€ 1,80 per uur; maximaal 4 uur parkeren)

Toegankelijkheid

Deels
De crypte is niet toegankelijk voor rolstoelen.

Prijs: € 9,00 per persoon. Kinderen tot en met 18 jaar € 4,- per persoon. Kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis deelnemen.