Huys van Roosevelt

Huys van Roosevelt

Ontdek de geschiedenis van presidentsfamilie Roosevelt  

De voorouders van de presidentsfamilie Roosevelt komen uit het Zeeuwse dorp Oud-Vossemeer. In een indrukwekkend themacentrum ontdek je de boeiende geschiedenis van deze familie. 

Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer

De voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore, Franklin D. Roosevelt en echtgenote Eleanor Roosevelt komen uit het Zeeuwse dorp Oud-Vossemeer. Veel (inter)nationale gasten zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van deze voormalige wereldleiders. 

In Oud-Vossemeer, het Dorp van Roosevelt, is een themacentrum ontwikkeld rondom de wortels van de familie Roosevelt. Onder begeleiding van een gids maak je een ontdekkingstocht die je meeneemt terug in de tijd.

Je bezoekt onder meer de plaats waar de voorouders van de Roosevelts hebben gewoond, het Roosevelt Museum, het Four Freedoms monument en andere bezienswaardigheden. De rondleiding start in restaurant Huys van Roosevelt. Na afloop kom je daar weer terug om je bezoek af te sluiten met een speciaal Roosevelt biertje, lunch of diner. Ook is er gelegenheid om unieke souvenirs van Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer te kopen. Ben je in Zeeland? Dan mag je deze bijzondere ervaring niet missen!