De wildwaterkano methode (vervolg op Frans rijtijdenbesluit)

De tijd voor de bustocht is krap bemeten. Nauwelijks tijd voor een tussenstop voor als je voor nadere uitleg en/of bezichtiging ergens bij stil wil blijven staan. En men zit al vanaf Luxemburg in de bus. Daarom zijn we de groep ter wille door niet een rondje te rijden, niet bij het opstap punt te eindigen. Dan win je tijd. Maar hoe kom je als gids dan terug bij je auto.

De wildwater kano methode leerde ik bij mijn hobby. Wild water kano sport. Als je hier in Nederland kanoot keer je meestal terug naar de plek waar je te water bent gegaan. Daar staat je auto en wachten je warme en droge kleren. Maar op de wilde stromen in Alpen, Pyreneeën, Apennijnen, Dolomieten of Karpaten roei je niet zomaar even terug. Stroomopwaarts terug lukt hoogstens tot de laatst afgevaren stroomversnelling of waterval. Met de kanoclub reden we dan eerst met ongeveer de helft van de beschikbare auto’s (alle voertuigen met alleen één chauffeur, géén passagiers) naar het eindpunt van de tocht. Auto’s blijven daar staan en chauffeurs komen in zo weinig mogelijk auto’s gepropt weer terug naar de start. Aan het eind van de kanotocht worden de bij de start achtergebleven auto’s opgehaald met de eerder weg gebrachte auto’s gevuld met “uitgeroeide” chauffeurs.

Zo iets deden we hier ook.
- Gids een rijdt naar opstappunt Colijnsplaat.
- Gids twee en drie rijden beiden naar Neeltje Jans.
- Auto van gids drie blijft op Neeltje Jans. Eindpunt van de bustocht.
- Gids twee neemt gids drie in zijn auto mee naar startpunt Colijnsplaat.
- Gids twee parkeert auto op startpunt Colijnsplaat bij auto van gids een.
- Aan het eind van de tocht op Neeltje Jans reizen gids een en gids twee met de auto van gids drie terug naar Colijnsplaat waar hun beider auto’s staan.
Goed plan. Jammer dat aan het eind van de tocht op Neeltje Jans gids drie zijn autosleutels nergens meer kon vinden! “Tom Poes” bedacht om de bussen dan maar via Noord Beveland te laten vertrekken. Zo werden wij alle drie keurig in Colijnsplaat afgeleverd alwaar de zoekgeraakte sleutels onder de voorstoel van gids twee werden terug gevonden. “Eind goed, al goed” zei ik toch?

Shon.