De Oude Visserijdagen (25 en 26 augustus)

Vlissingen is van oudsher een belangrijke vissersplaats geweest. Het is al heel lang de grootste en belangrijkste aanvoerhaven voor tong. Een delicatesse die in heel Nederland en Vlaanderen wordt verhandeld.

Op 25 en 26 augustus staat de oude vissershaven in het teken van de Oude Visserijdagen. Een familie-evenement dat teruggrijpt op de oude functie van de huidige Michiel de Ruyterhaven. Met muziek, markt en verschillende (gratis) activiteiten.

Activiteiten
Langs de kades van de huidige Michiel de Ruyterhaven staan markten opgesteld. Kinderen leven zich uit bij het Arsenaalplein. Een rondvaart vanuit de Koopmanshaven behoort ook tot de mogelijkheden. Het Zeeuws maritiem muZEEum sluit aan met de interessante tentoonstelling over visser en loods Frans Naerebout. Of kijk eens uit over het zeegat van de Schelde en ontdek de machtige stromingen voor de Vlissingse havenmonding vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren. Rond de haven zijn de oude thema’s van het havenbedrijf te zien op foto’s, beschikbaar gekomen vanuit de beeldbank van het stadsarchief.

Even op adem komen? Plof dan neer op één van de terrassen en geniet van proeverijen en live muziek.