Beleef Deltapark Neeltje Jans!

Bij Deltapark Neeltje Jans ziet u alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee.

De Deltawerken zijn wereldberoemd!
Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. 

Bij Deltapark Neeltje Jans kunt u de geschiedenis opnieuw beleven: Van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven u een indruk van de enorme kracht van het water.

NIEUW “Delta Experience”
Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? 

Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende animatie met een panorama die u de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. U krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. U ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt u voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

En er is nog veel meer te doen!
Maak een indrukwekkende wandeling door de Stormvloedkering (onder leiding van en een gids)en ontdek het onderwaterleven in het grootste Aquarium van Zeeland en sta oog in oog met tropische haaien in het nieuwe Bluereef aquarium. Verkoeling vindt u tijdens de rondvaart over nationaal park Oosterschelde.

Een bezoek is pas compleet als u ook de zeehonden en zeeleeuwenshows hebt gezien.