Stadhuismuseum Zierikzee

Ga op tijdreis in Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum Zierikzee vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving. De fraaie collectie, moderne presentatie en het bijzondere gebouw nemen je mee op een ontdekkingsreis door de tijd. Vol met rariteiten, schatten en exotische souvenirs. Het Stadhuismuseum wil bezoekers informeren maar vooral ook verrassen.

Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf: een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. De sporen uit het verleden zijn er nu nog tastbaar. In de oude rechtbank wordt tegenwoordig getrouwd en de mooie archievenkast van de Weeskamer is onderdeel van een van de stijlkamers. Ook de indrukwekkende zolderkapconstructie maakt indruk.

In de nieuwe tentoonstellingszalen komen de topstukken van de gemeentelijke collectie prachtig bijeen in een verhaal over stad, land en water. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen en kinderen kunnen op speurtocht in het gebouw.

Via het Stadhuismuseum is ook het best bewaarde geheim van Zierikzee te bezoeken: Het Gravensteen. Hier sloot de stad zijn misdadigers op. Een bezoek aan het Gravensteen vergeet je nooit!

www.stadhuismuseum.nl

Adresgegevens

Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee
+31(0)113-622606
info@stadhuismuseum.nl
www.stadhuismuseum.nl