Beleef Deltapark Neeltje Jans

Beleef Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans ervaar je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee. Via exposities, films en de bezichtiging in de pijlerdam krijg je een goede indruk van de enorme kracht van het water. 

De Zeeuwse zon, zee, lucht, de prachtige natuur aan de kust én de Delta vormen het decor van een bezoek aan Zeeland. De Deltawerken zijn wereldberoemd! Beleef de geschiedenis opnieuw: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken.

Tijdens een rondleiding met deskundige gids door het binnenste van de stormvloedkering bekijk je alles met eigen ogen.

 

Delta Experience

Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende 3D animatie met een panorama die je de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren.

Beleef de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. Je krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan.

 

Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. Bekijk de schade vande ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

En er is nog veel meer te doen! Maak een indrukwekkende wandeling door de Stormvloedkering en ontdek het onderwaterleven in het grootste Aquarium van Zeeland en sta oog in oog met tropische haaien in het nieuwe Bluereef aquarium. Verkoeling vind je tijdens de rondvaart van een uur over het Nationaal Park de Oosterschelde of in het waterpark met de Aquasplash, de 60 meter lange waterglijbaan en de waterspeelplaats.

Een bezoek is pas compleet als je de zeehonden en zeeleeuwenshows hebt gezien. Er zijn diverse Groepsarrangementen beschikbaar voor een kort bezoek of voor een gehele dag met diverse uitbreidingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een rondleiding door het binnenste van de stormvloedkering of een Zeeuwse lunchbuffet.

 

Adresgegevens

Deltapark Neeltje Jans
Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder
+31 (0)111-655655
info@neeltjejans.nl
www.neeltjejans.nl