Weersvoorspelling: 90% kans op regen

De weersvoorspelling is slecht, 90% kans op regen. Vanmiddag doe ik de individuele wandeling in Vlissingen. Ik ben vroeg in Vlissingen, vrijdagmiddag en ik ga eerst naar de markt. Bij de VVV hoor ik dat er vier gasten zijn voor de wandeling.

Ik sta voor het raam van de VVV. Het regent hard, ik vraag me af of mijn “dienstjack” waterdicht is. Warm is het niet want ik heb er een trui onderaan getrokken, is het half augustus. Ik heb een regenhoed op en dat is de eerste keer. Ik realiseer me dat ik nooit gids met hoed of pet op. Twee mannen komen op me af en zeggen dat ik hun gids ben, hun partners zijn nog even boodschappen doen, een paraplu kopen. Ik durf echt niet te zeggen dat dat niet nodig is. Even later is het gezelschap compleet en vertrekken we. Bij het hofje is het droog, de hoed af, de paraplu ingeklapt. Hoed en paraplu zijn tijdens de wandeling niet meer nodig.

Ton Thiebosch
Gids