Wachten op een bankje voor het stadhuis...

Op een groep wachten biedt al bijzondere ontmoetingen. Zit ik op het bankje voor het gemeentehuis van Middelburg. In mijn jack met achterop in grote letters VVV-gids en een knalgroene das met logo van de VVV word ik aangesproken. Mijnheer bent u hier bekend? O ja, ik zie het al, u bent van de VVV.

Ik beantwoord een aantal vragen over stadhuis, Vleeshal, Zeeuws Museum, de abdij en waar is de bakker voor een lekkere bolus. Het blijkt dat beide dames die de vragen stellen met gratis reizen in Middelburg zijn terecht gekomen, “anders zouden we dat nooit doen”. Ik nodig de dames uit om ook een keer naar Vlissingen te komen. Reactie; hè nee, Vlissingen is niks, alleen maar een toeristische boulevard. Ik vertel de dames dat Vlissingen meer is als de boulevard en leg uit dat zij in de zomer een mooie stadswandeling in Vlissingen kunnen maken. Er is zoveel moois te zien.

Ik ben benieuwd of we deze dames uit Alkmaar in de zomer in Vlissingen tegen komen. Kunnen we laten zien dat Vlissingen meer is als een boulevard en dat erveel aantrekkelijke en mooie plekken zijn in die stad.

Ton Thiebosch
Gids