Voorbereiding in Middelburg

Zondagochtend vind ik een mooi moment om een wandeling in Middelburg uit te proberen. De zon schijnt zoals altijd op Walcheren en ik hoor erg veel Italiaans. Even waan ik me ergens aan de Middellandse zee.

De wandeling begint bij het stadhuis. Als ik een wandeling op zaterdag moet doen mijd ik de winkelstraten. Dus kruipdoorsluipdoor naar de Abdij. Even langs de Dam als het teveel wordt kan dat worden geschrapt. De Wagenaarstraat, de slavernij van 100 jaar geleden en het Hofplein van Koningin Wilhelmina na de Tweede Wereldoorlog. Achterlangs het van de Perrehuis kan ook nog. Dan naar de Lange Noordstraat en daar is veel te zien, dat kost dus tijd. Is de St. Sebastiaanstraat een kortere route en sla ik dan niets over? Een oud-collega zit nog aan het ontbijt. Ja, als de keukentafel zo ongeveer op straat staat kost je dat af en toe een praatje. Wel gezellig. Daar zijn de Kloveniersdoelen! Was de toren van de oude doelen te zien? Daar is de haven van de rondvaartboot, de schipper zit al te wachten. Maar of dit het gaat worden, morgen kan alles anders zijn. Wie zei dat ook weer?

Ton Thiebosch
Gids