Vlissingen op Malta (of toch niet)

Op Malta voeren op vrijdagmiddag een aantal boten Spinola Bay binnen, Ze gingen voor anker om er het hele weekend te blijven. Een van de schepen trok de aandacht door zijn omvang. Over het dek liepen een aantal mannen in witte broeken en witte polo’s. Ongetwijfeld stond er voor de naam van het schip op en stond er achter “crew” op.

’s Middags ging er aan de achterkant van het schip een luik open. Er kwamen verschillende waterscooters, een speedboot en een vlot uit. De jeugd van het schip leefde zich daarop uit in de baai. ’s Avonds brandde er rond de achtersteven op de waterlijn een aantal ledlampen die telkens van kleur veranderden, eigenlijk een beetje ordinair, kermisachtig.

De omvang van het jacht en de luxe uitstraling deden aan Amels denken. Zo’n jacht van € 1 miljoen de strekkende meter. Maar goede bestudering van het jacht sluitte dat uit. Amels bouwt jachten met een jacuzzi op het dek en zonder katoenen zeil boven de stuurhut. Maar toch was Vlissingen even op Malta al was het maar in gedachten. 

Ton Thiebosch
Gids