Veere heeft het

Veere heeft: charme, karakter, charisma, bekoring, uitzicht en…verleden. Op Veere raak je nooit uitgekeken.

Jaap Fischer bezong het al begin jaren zestig, precies 50 jaar geleden, aan het begin van een nieuwe periode in Veere’s lange bewogen geschiedenis.

“Het gat is dicht, de haven ligt,  voor joker ….Een frietkraam met een vlag er aan. Een toren met een kabelbaan”

De kabelbaan is er nooit gekomen (gelukkig), maar Veere is weer het middelpunt dat het ooit was : tot de nok toe gevuld en uitbundig, of ingetogen, stil staand in de tijd.

“Veere can be all things to all men”, om in te lopen, te luisteren, te kijken, te beleven, te zien en “to imagine”…..  Een rondleiding is een stramien waarop je verder kunt borduren, naar behoefte. Veere staat er als het ooit stond. Een stadje met allure.

Veere heeft het gewoon.

Marianne Fenning