Stadswandelingen Vlissingen in de zomer van 2012

Hoe je het ook noemen wil, een experiment, een project, een onderzoek, de binnenstad van Vlissingen is meer dan de moeite waard om doorheen te wandelen met een gids. De inwoners van Vlissingen kunnen soms wat geringschattend doen over hun stad. Dat is niet terecht. Er is veel te zien en veel te vertellen.

Van half juni tot half september maakten 274 mensen gebruik van de mogelijkheid om met een stadsgids door Vlissingen te wandelen. Vakantiegangers en dagjesmensen maar ook Vlissingers en mensen die in Vlissingen waren opgegroeid en die nu weer eens kwamen kijken.

De meeste mensen kwamen naar de VVV en vroegen dan wat er die dag mogelijk was in Vlissingen. Anderen hadden in de Badkoerier of PZC gelezen dat er wandelingen met een stadsgids waren en zij kwamen daar op af. De meesten maakten direct gebruik van de mogelijkheid om met de gids aan de wandel te gaan. Sommigen maakten een afspraak voor later en kwamen dan terug voor de wandeling. Hiermee werd ook duidelijk dat de VVV een natuurlijk punt is om stadswandelingen aan te bieden en te laten starten.

De reacties op de wandeling waren erg leuk. Vlissingen is niet die zwarte stad die we denken dat het is. Vlissingen is veranderd vond men. Vlissingen heeft veel te bieden en we komen beslist nog een keer terug sprak men. Dit is zo maar een greep uit de vele positieve reacties. En met al deze positieve ervaringen worden deze mensen ambassadeurs voor Vlissingen want thuis vertellen ze dit aan familie en vrienden. En die komen misschien volgend jaar.

Nu is wel duidelijk dat stadswandelingen met een gids een welkome aanvulling zijn op het toeristisch aanbod van Vlissingen. Volgend jaar weer en dan niet als experiment, project of onderzoek.

Ton Thiebosch

gids