Kookclub Wave

De kookclub

Afgelopen zaterdag loop ik met een vriendengroep, een kookclub van 10  heren, door Zierikzee. Aangekomen bij Het Gravensteen, de middeleeuwse gevangenis op de Dam, verzamel ik de mannengroep om me heen en steek van wal met mijn gidsenverhaal. Over de zetel van de rentmeester van de Graven van Holland beoosten de Schelde.

Aan de overkant zie ik enkele jongelieden (studentenleeftijd) aandachtig mijn kant opkijken. Eerst denk ik aan gezonde belangstelling maar gaandeweg begint het me te dagen dat ze iets van me willen maar blijkbaar geen kans zien, of wel te netjes zijn opgevoed om me in de rede te vallen. Dus houd ik even in. En jawel. Zodra ik hun kant op kijk komt de aap uit de mouw. Ze zijn bezig met "een project". Beleefd wordt mij gevraagd of wij als groep met z'n allen op rij, in koor, met het tegelijk in de lucht steken van beide armen en met luide stem "Schip Ahoy"  willen roepen.  Wie ben ik om uit naam van een kookclub daarover te beslissen. Tijdens de dagelijkse bereiding van het avondmaal thuis is de keuken "no go area" voor mij. Huisregel eenzijdig ingesteld door mijn kokkin, tevens eega. Maar goedkeuring van de club blijkt al snel doordat mijn groep zich spontaan langs de stoeprand oplijnt. De vraagsteller moet ik na de eeste poging nog even duidelijk maken dat niet ik, maar hij zelf even de leiding heeft en bij de tweede poging staat alles op film zoals vereist voor het project zo wordt ons meegedeeld.

Dat was een makkie, zie ik de projectleider denken en zonder dralen regiseert hij ons nog even een heuse wave uit de hurken. Oh ja, er moesten minimaal 12 uitvoerenden op het filmpje staan maar als je midden in Zierikzee zo dom staat te doen heb je aan belangstelling cq twee vrijwilligers geen gebrek.

Vandaag, twee dagen nadien vind ik een bedankje van de kookclub in mijn inbox. Ik citeer "We hebben volop genoten van Uw wandeling afgelopen zaterdag. Hierbij enkele foto's".

Niet van de wave of schip ahoy. De fotograaf van dienst van de groep moest eventjes mee-waven. En helaas ben ik vergeten om de naam van de het project, de school of de studierichting aan de projectmanager te vragen.

Beste "projectmanager"

Als je dit leest, filmpje graag naar groepen@vvvzeeland.nl. Doen we volgende keer wel even projectmatig 'n klompendansje of zo.

Shon

Gids