Het bankje op de Oude Markt

Er was een tijd dat ik twee keer in de week tussen de middag op het bankje op de Oude Markt lunchte. ’s Ochtends een wandeling en ’s middags een wandeling. Ik zat daar dan met mijn boterhammen en een beker thee. Ik keek rond en zag de kleine wereld van het plein voorbijgaan. Leuke gesprekken met voorbijgangers, de dealertjes rond de coffeeshop, het opbouwen van tenten voor het Straatfestival.

Ik ben vroeg in Vlissingen en met mijn boterhammen en mok thee zit ik weer op het bankje. Het voelt een beetje vreemd, vertrouwt maar toch als of ik gast ben. Mensen groeten me en ik groet hen. Ik kijk naar de boekenmarkt die in afgesloten tenten, weinig gastvrij, weinig klanten heeft. Vreemd is dat niet, als je langs wandelt, is absoluut niet duidelijk dat daar een boekenmarkt plaatsvindt. Als ik mijn brood op heb loop ik over de boekenmarkt. Er ligt een boek van P. Louwerse uit Oost Souburg. Laat die nu volgende week een van de onderwerpen zijn in een rondleiding door Oost-Souburg.

Ik ga naar de VVV en wacht op mijn gasten, het werd een leuke middag.

Ton Thiebosch
Gids