Goed bezig! Schouwen-Duiveland

We hebben er wat van hier op Schouwen Duiveland.

Okay, de langste brug is al lang en ruimschoots ingehaald door de Denen en de Zweden. Maar er blijft nog zoveel over!
Bezoekwaardigheden volop waar je de grootste, schoonste, mooiste, de lekkerste, zeldzaamste, verste, enigste, meeste, oudste, jongste, kindvriendelijkste, modernste, technisch interessantste, innovatiefste, voor kunt zetten. En het houdt niet op.
De bruinste kroeg (De Biet) de jongste burgemeester (Anna), de schoonste stranden (blauwe wimpels), de grootste wijngaard (Dreischor), het oudste carrillon (Zuidhavenpoort), uitgestrektste natuurgebied (NP.Oosterschelde), het meeste wild (let op, ook overstekend) en ga zo maar door.
Hoe kom ik daar zo op?
Afgelopen woensdag trakteer ik mijn keukenprinses op een vrije avond. Niet de keuken in maar uit eten.
- Perry's Beachclub. Zijn we nog nooit geweest, begin ik.
- Hoe kom je daar nou weer op, vraagt ze, met gastronomische argwaan in haar stem.
- Tip van Ralph, oudste zoon. Die kent alle strandtenten van binnen en van buiten.
- Okay, zegt ze want ze kent al 42 jaar de kritische smaak van zoonlief uit ervaring.

En jawel, we worden niet teleurgesteld.
Reclame? Voor Perry's Beachclub? Echt niet! we hebben er niet gratis gegeten, zelfs geen korting.
Dit is namelijk NIEUWS mensen. Want....de zaterdag die er op volgt lees ik in de (Volks-)krant dat Perry's Beachclub op de Brouwersdam, nabij Scharendijke is verkozen tot de beste strandtent van heel Nederland. Speciale vermelding er bij voor kindvriendelijkheid.
Goed bezig hier op Schouwen, mensen. Tot op de uiterste randjes van het eiland aan toe.

Shon.
Gids