Gids in een grote BMW

Je kan van alles meemaken als gids. Het is een afwisselend bestaan. Ik mocht een groep in Vlissingen rondleiden. Zaterdagochtend 10 uur en de stad leek uitgestorven. Een oud gemeenteraadslid had wat boodschappen gedaan en de krant gehaald, rond de jachthaven liepen wat bootbezitters rond.

Mijn telefoon ging, de gasten, ze kwamen wat later, ze moesten de auto nog parkeren. Ik vroeg waar ze waren zodat ik ze tegemoet kon gaan. Helaas, ze wisten niet waar ze stonden. Even later komt er een grote BMW aanrijden. Er springt een vrouw uit en zij rent me tegemoet. Ja, het zijn mijn gasten en of ik ze naar een parking kan gidsen. Even later zit ik zo ongeveer de grootste BMW die ik ooit heb gezien, achteruitrijcamera voor het draaien van de auto en groot scherm in het dashboard. Andere gadgets vielen weg in mijn verbazing.

Ik gids ze naar de parkeergarage en zoek daar een uitgang. Nu is de parkeergarage niet het terrein voor een spannende wandeling, of toch? Want ik neem onbedoeld een nooduitgang en sta plotseling met de groep in de Lange Zelke. Ik kon meteen beginnen met de rondleiding  maar wel op een bijzonder vertrekpunt.

Ton Thiebosch
Gids