En dat is honderd

Eindelijk wordt het zomer. 25 graden en meer, volle zon, geen wolkje en geen zuchtje wind. Iedereen naar het strand en niet in de stad. De weersvoorspelling is geweldig goed. Ik realiseer me dat dat wel eens kan betekenen: geen stadswandeling op dinsdag.

Als ik naar Vlissingen fiets zie ik vaders en moeders met hun kinderen fietsen. Richting strand. Emmertjes en windscherm achterop de fiets, handdoeken en drinken in de tassen. De bekende gang op Walcheren als de zon schijnt.

Als ik bij de VVV binnenkom is er nog geen enkele boeking. Ik neem een kop thee en verdwijn buiten om de hoek om uit de zon even van de thee te genieten. Als ik terugkom bij de VVV krijg ik te horen dat er twee mensen hebben geboekt. Tegen de tijd dat ik me heb omgekleed en heb ingesmeerd met zonnebrandmiddel zijn er 9 boekingen, 5 volwassenen en 4 kinderen. Aan de slag dus.

’s Middags hebben er weer 2 mensen geboekt en dan realiseer ik dat hierbij de honderdste gast zit. Dus snel voor deze mensen een doosje “Groeten uit Vlissingen” gekocht als herinnering aan deze mijlpaal. Een leuke afsluiting van een eerste echte warme zomerse stadswandelingdag dit jaar.

Ton thiebosch

Gids