Een spannende date

Al op afstand lachen we naar elkaar. We hebben een date en we kennen elkaar niet eens. Zelfs niet telefonisch of via internet. We maken kennis met elkaar en het is ook leuk dat de kinderen erbij zijn. Leergierig en nieuwsgierig als ze zijn.

We gaan aan de wandel en ik besluit dat we de highlights van Middelburg gaan bezoeken. Zij zijn immers nog nooit eerder in Middelburg geweest. Het gemeentehuis, de kerken van de abdij, de Bellinkstraat en de kaai. Dan gaan we de gang in naar de Kuiperspoort, spannend, even weg van het rumoer en de mensen die ons kunnen zien. We staan bij het pakhuis Borneo en in een ooghoek zie ik een collega van de Tourist Shop de poort in komen, met een groep. Hij nadert ons en we groeten elkaar. Het is een grote groep. Als hij al voorbij is komen er nog steeds mensen de poort in. Ik mompel: “hij heeft een bus te gidsen”. Als hij bij de Kuiperspoort is worden we nog steeds gepasseerd door zijn gasten. Ik hoor zeggen: “je zit er naast, het is niet een bus, het zijn minstens 2 bussen”.

We vervolgen onze wandeling op het gemak. De Dam, de abdij en dan terug naar de auto. Het werd een mooie wandeling met een gezellige groep Belgische gasten. De kinderen vonden het “leerrijk en tof” en daar doen we het toch voor.

Ton Thiebosch
Gids