Culinaire wandeling

De twee dames die elders een baan hadden gevonden hadden als afscheidscadeau voor hun jarenlange trouwe dienst een culinaire wandeling uitgekozen. 
Hadden ze zelf uitgezocht. Op internet gevonden. Leek ze wel leuk. Ze zijn niet de enigen. Die tour doe ik als gids ook heel graag. 

Bourgondiër als ik ben, uit eten met een clubje mensen in opperbeste stemming op kosten van de baas, dat zie ik wel zitten. En helemaal super dit keer want drie van mijn favoriete restaurants zaten in de excursie. Toeval, want daar heb ik zelf geen enkele inbreng in. De klant bepaalt in overleg met VVV.  Maar hulde voor hun goede smaak. 

Wat dat is? Een culinaire wandeling? Heel simpel. 
Om te beginnen kies je natuurlijk voor een mooie stad waar wat te zien valt. En hier in Zeeland is keus genoeg. Dit keer is het verzamelen bij de Dikke Toren in Zierikzee. We wandelen vanaf het startpunt waar de deelnemers op mij wachten in ongeveer een half uur naar restaurant nr. 1. Tijdens dat eerste stukje wandelen vertelt de gids wat wetenswaardigheden over wat er onderweg valt te zien. Vanzelfsprekend leid ik je langs de meest interessante route. Bij aankomst in het eerste restaurant staat de tafel gedekt en eten we gezamenlijk een voorgerecht. Vervolgens wandelen we naar restaurant nr. 2 waar het hoofdgerecht wordt genoten. Ook hier wacht ons weer een gereserveerde tafel en ook nu vertelt de gids wat er onderweg is te zien. De laatste etappe leidt ons volgens dezelfde formule naar het afsluitende toetje. Aan tafel is er natuurlijk alle tijd voor wat conversatie waar je op het werk (of bij de club, de directie, de garage, de bieb, de praktijk, etc). niet aan toe komt. Altijd heel gezellig hoor. 

Meer weten? Staat allemaal op de VVV Zeeland Website. 
Surf maar eens naar: http://www.vvvzeeland.nl/k/nl/pzd/search?q=culinaire+wandeling

Shon.