Avond bezoek in Vlissingen

Vlissingen ademt zwaar een vochtige, koude lucht. Parc Central op het Bellamypark loopt leeg. 40 mensen gaan uit elkaar en voegen zich bij twee eenzame figuren die op het park staan. Twee groepen gaan even later richting Nieuwedijk.

Men is elkaar uit het zicht verloren. Stilstaand in de Sarazijnstraat heeft er een verwijdering plaatsgevonden. Door de donkere straten zwervend komen de groepen bij de kerk uit. Twee groepen vlak achter elkaar op de Oude Markt, op een maandagavond, dat is bijzonder. Een van de ondernemers komt naar buiten om poolshoogte te nemen. Wat gebeurt er nu? Zijn toeristisch hart klopt even sneller.

Anderhalf uur later klinkt er gelach op de boulevard. De wijn heeft zijn werk gedaan. Twee groepen begeven zich weer naar de oude binnenstad. Bij de Bomvrije kiest ieder zijns weegs om bij de kazematten weer bijeen te komen. Gelach en nieuwsgierigheid naar het donkere.

Met veel gelach en zoetigheid wordt de tocht afgesloten. Een grote groep gasten bezocht Vlissingen met een stadswandeling door avondlijk Vlissingen. Een bijzondere ervaring.

Ton Thiebosch

Gids