Appelsnoer

Er hing in eens een ketting van aaneengeregen appels hoog over de straat, aan de Kaai in Veere. Die hing er gisteren nog niet.
"Waar is dat voor, meneer de gids?" Logische vraag van iemand uit mijn groep. Ik wist het niet en mijn collega gidsen die ik ernaar vroeg ook niet.

Gelukkig was daar de krant. De PZC van die dag. Nog geen tijd gehad om hem open te slaan. Mijn gasten even vrije tijd en ik even koffiepauze dus even tijd voor het nieuws. Er daar stond het gewoon. "Komend weekend appeltaart-bak-wedstrijd in Veere" meldde ik mijn hergroepeerde volgers, wijzend naar het appelsnoer. Een grijns van begrip als antwoord. Verdere uitleg overbodig.

Voor mijzelf was die wedstrijd niet zo nodig geweest. Ik wist allang dat "t Waepen" de lekkerste had. Toch proficiat, Appeltaartbakwedstrijdwinnaars!

Shon.