...en tot slot...

Zondagmiddag 13 oktober had ik een  Vlissingse stadswandeling met een familie ter gelegenheid van een zilveren bruiloft. Die dag was het beestenweer, storm, regen en koud. In het Vlissingse MuZEEum was het Zeedag, een evenement met allerlei leuke, interessante activiteiten. De familie Van de Vreugde stond enigszins bedremmeld en teleurgesteld te kleumen voor de deur. Wat moeten we hiermee?! Van een stadswandeling onder deze omstandigheden kon geen sprake zijn. Na kort overleg en met instemming van de directie ben ik, tussen alle drukte, met het gezelschap door het MuZEEum “gescharreld” tot tevredenheid, maar ik heb ze toch maar aangeboden om op een later tijdstip, door henzelf te bepalen, alsnog de beloofde stadswandeling te doen.

Zaterdag 9 november. De weermannen voorzien, vrijdagavond 8 november, een weertype net als op 13 oktober! Oef, wat doen we ermee? We houden contact. Zaterdagmorgen, niet warm maar wel een uitbundig zonnetje.

Vanuit de Oude Verbandkamer van de voormalige bedrijfsgeneeskundige dienst van de Koninklijke Maatschappij  “De Schelde” in Vlissingen ben ik met de familie over het fabrieksterrein en door de oude stad gewandeld. Enkele familieleden hadden een uitgebreid verleden bij de Schelde! Deze wandeling was een ruimschootse vergoeding voor de verwaaide/verregende 13e oktober. Voor mij het slot van een druk, maar goed gidsenjaar!!

Theo de Badts.
Gids