Bierbrouwerij de Halve Maan (Advertorial)

De Halve Maan werd gebouwd op de gewelven van een oud Franciscaner klooster. Tot 1915 was de Halve Maan in handen van Dhr H.H.M. Wauters. In 1915 werd de brouwerij een Naamloze Vennootschap.

Aanvankelijk werd er het Hulster Monnikenbier gebrouwen, naar de bewoners van dit klooster. Pas in 1908 zag het Java bier het levenslicht. Het Java bier was een lichtere versie (door de jaren variërend van 3,5 tot 5% alcohol) van het Hulster Monnikenbier die door toevoeging van een zeer oude Lambic haar volle karakter kreeg.

Bier wordt nog steeds gebrouwen in de vestingstad Hulst. Grof Geschut, Dobbele Java, Lazarus, Zeeuwsche Witte, een aantal tot de verbeelding sprekende namen. Het Grof Geschut bier is speciaal gebrouwen voor de vereniging Nederlandse Vestingsteden. In het speciale proeflokaal van de brouwerij kun je terecht om deze heerlijke bieren te proeven.

Bierbrouwerij De Halve Maan verzorgt rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen De rondleiding begint in het proeflokaal waar u op een glas bier wordt onthaald. Vervolgens wordt het brouwproces beknopt beschreven en een uitleg gegeven over de brouwgeschiedenis en de geschiedenis van De Halve Maan. Daarna volgt de rondleiding door de brouwzaal, de waterruimte, de gist ­en lagerkelder, de en de bottelarij. We eindigen weer in het proeflokaal waar nog vier andere bieren geproefd kunnen worden.

Advertorial